Mettet day 2

First heat is completed and it was a good heat win but with some miss understandings from the radio contact. 2nd place in the first semi final that will start around 11,10.

Hockenheim

Last weekend Simon was racing in Germany, Hockenheim.

The race started didn’t start that very well, he showed good speed in the practice but in the first heat he took the lead until the clutch broke down and ended second.

Heat 2 he was unfortunately involved in the start accident and got an hit on the front wheel.

Heat 3 he become 2nd in his heat with some hard conditions after putting a whole a lot of water on the track soo it become very hard to see something while having another car in front of you.

Heat 4 he won.

In the Semifinal he took the start and was first out of the first corner but unfortunately the gearing brooked and he managed to get to the final anyway. When Simon was on his way out to the starting grid the generator broke and absolutely nothing went our way that weekend.

This weekend we are in Belgium for the second race in RXLites European Championship.

 

The team is more then ready for this fight!

Follow this race on http://www.fiaworldrallycross.com/times

or on

https://www.facebook.com/hultgrenmotorsport/

RXLites-2016-R01-Gallery-18

Trysil och Åre RallyX On Ice

Den 4/3 var det Race i Trysil dock var det inte Simon som satt bakom ratten detta race utan Sandra. Det var en hektisk dag eftersom banan under träningen gick sönder så vi fick avvakta med kommande heat tills allt var återställt. Det resulterade i att vi fick utsätta slalomkäppar och nät utställda i banan då vi skulle bli uteslutna när vi kört på dessa vilket inte kan ha varit så lätt för domare mm att se i den snöyran som blev. Med eller utan käppar i banan vart det en riktigt rolig dag med ett högt tempo. Körningen funkade bra, hade dock otur att rutan immade igen under andra heatet för det funkade riktigt bra och vart snabbt ut ur alternativet på första varvet, sedan var det tyvärr endast vitt. El uppvärmningen på rutan funkade klockrent heatet innan men relät till rutan hade gett upp inför andra. I tredje blev det kaos då jag fick åka åt sidan för att inte avrätta killarna in i hårnålen som hade ställt upp bilarna lite för tidigt så de hamnade på tvären precis innan stigningen började. Själv var alternativet avklarat från start och hade riktigt bra körning i mig men fick ändå köra åt sidan för att inte ta med mig de andra förarna . I semifinalen slutade jag som 4a men otroligt nöjd ändå!

Den 11/3 var det tävling på Åre Sjön.
I ett fantastiskt väder, med underbara förutsättningar blev det en riktigt bra dag på banan. Jag hamnade i tuffa heat och hade bra fart med mig hela dagen, dock var det inte så lätt kört om man kom ut något annat än 1a, snö röken var som en vägg att köra i. Det man fick göra var att leta efter framförvarande bils bromsljus eller regnljus vid många tillfällen . Jag kom inte hela vägen denna dagen och fick stå på sidan när semifinalerna gick. Med ett ruggigt hårt motstånd och en otroligt härlig omgivning vart dagen riktigt bra ändå!

Jag vill passa på att säga TUSEN tack till Valfjället Ski center och till NTS som hjälpte mig till start!
Hoppas vi ses snart igen!

Las Vegas

Sandra var över och körde sin debut tävling i USAs serie GRC i November. En vecka som var otroligt givande på många sätt och vis, dock var tävlingen inte precis vad vi önskat.
Körningen under träningen fungerade riktigt bra, jämna tider med bra flyt i körningen. Dock skedde det otänkbara i Vegas under tävlingsdagen. Dagen börjar i spöregn, tidskvalen skjuts fram och banans hela sträckning blir bort bytt mot Joker varvet istället. Inget att göra något åt, men dess utom blev också första heatet borttaget så kvar återstod andra heatet i regnväder tillsammans med LCQ (Sista chansen för de som inte har kvalat till final) och finalen.
I min heatomgång var jag ganska säker på att det skulle gå vägen att hänga på i toppen men icke. Blötan var inte de framförvarandes starkaste sida och det blev en hel del stoppsladdar framför mig vilket resulterade i riktigt orytmisk körning och en del misstag. I LCQ blev vi stående länge på starten så min granne började tjuva vilket gjorde att vi blev stående längre. Vilket också gav mig en tjuv då bilen började hugga på kopplingen för att dra sig iväg, dum som jag var tryckte jag ner kopplingen istället för att kliva av, en ren reaktion eftersom tjuvstart går om hemma i SM och EM. I GRC kör man istället hela racet men blir inplockad i en ”straff box” för att stå stilla under loppet. Så absolut sist ut i starten eftersom grönljuset kom när jag precis tryckt in kopplingen samt stop i ” penalty box” och en rejäl vändning resulterade tävlingen långt ifrån vad jag hade förväntat mig. Där och då ville jag bara lägga tävlingen bakom mig, glömma allt som skett och blicka framåt. Idag har jag smält det hela och kan se tillbax med ett litet leende, hyfsat bra tider för mig i en totalt främmande tävlingssammanhang med nya motståndare!

Nu blickar vi framåt mot en ny säsong och hoppas på att kunna ligga i top då!GRC

Sandra åker över till USA och kör finalen i Las Vegas!

Under nästa helg kommer jag att uppfylla en dröm jag har haft under de 4a senaste åren, att tävla i USA!
Under lördagen som kommer, kommer jag att befinna mig i luften någonstans mellan Stockholm och Las Vegas!
Den 4e November kommer jag att tävla i GRC Lites Finalen i Las Vegas, en fantastisk möjlighet för min del och förhoppningsvis en dörr öppnare för kommande säsong.

Global Rallycross har under de senaste åren blivit en enorm arena sport, en tävlings sort där rallycrossen kommer till publiken. Alltså inte som här hemma i Sverige, utan banorna byggs upp för just de race som skall köras. En enorm möjlighet för publiken att komma ut på race. GRC sänds på NBC Sports och visas i hela 175 länder.

Detta är en helt fantastisk möjlighet för mig och jag kommer verkligen ge den 200%! Vi har verkligen jobbat hårt för att detta skulle bli verklighet och nu sitter vi här! Snart så man reser över och upplever en annan milstolpe i min karriär!

Mellan 16-17 idag kommer det finnas en Intervju med mig från Sveriges Radio P4. Klicka in eller vrid in denna kanal och hör om min tankar i kring detta!ngk_sandra_1_hps

 

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=93&artikel=6283981

Simon körde Barcelona

Då var vi tillbaka i Sverige igen!
Summeringen av helgens bravader är att vi är mycket nöjda både med bil och körning,
Kanon tider och resultat i kvalen men dock 1poäng från första led i semifinalen.
Fick det att stämma där också så skulle varit vidare till finalen men fick dock en protest emot mig som gick igenom, händelsen var oundviklig och olika synpunkter på den…
Så med 5sekunders tillägg missade jag finalen och EM poäng..
Men ändå nöjda överlag så är bara att komma igen till Italien!
Ännu en gång tack till chefsmekanikerna Daniel Samuelsson och Tobias Nilsson

Team John Deere Sweden

Barce 1

Redy To Race

Inspekterar motståndarna i heat 3

Inspekterar motståndarna i heat 3