Las Vegas

Sandra var över och körde sin debut tävling i USAs serie GRC i November. En vecka som var otroligt givande på många sätt och vis, dock var tävlingen inte precis vad vi önskat.
Körningen under träningen fungerade riktigt bra, jämna tider med bra flyt i körningen. Dock skedde det otänkbara i Vegas under tävlingsdagen. Dagen börjar i spöregn, tidskvalen skjuts fram och banans hela sträckning blir bort bytt mot Joker varvet istället. Inget att göra något åt, men dess utom blev också första heatet borttaget så kvar återstod andra heatet i regnväder tillsammans med LCQ (Sista chansen för de som inte har kvalat till final) och finalen.
I min heatomgång var jag ganska säker på att det skulle gå vägen att hänga på i toppen men icke. Blötan var inte de framförvarandes starkaste sida och det blev en hel del stoppsladdar framför mig vilket resulterade i riktigt orytmisk körning och en del misstag. I LCQ blev vi stående länge på starten så min granne började tjuva vilket gjorde att vi blev stående längre. Vilket också gav mig en tjuv då bilen började hugga på kopplingen för att dra sig iväg, dum som jag var tryckte jag ner kopplingen istället för att kliva av, en ren reaktion eftersom tjuvstart går om hemma i SM och EM. I GRC kör man istället hela racet men blir inplockad i en ”straff box” för att stå stilla under loppet. Så absolut sist ut i starten eftersom grönljuset kom när jag precis tryckt in kopplingen samt stop i ” penalty box” och en rejäl vändning resulterade tävlingen långt ifrån vad jag hade förväntat mig. Där och då ville jag bara lägga tävlingen bakom mig, glömma allt som skett och blicka framåt. Idag har jag smält det hela och kan se tillbax med ett litet leende, hyfsat bra tider för mig i en totalt främmande tävlingssammanhang med nya motståndare!

Nu blickar vi framåt mot en ny säsong och hoppas på att kunna ligga i top då!GRC