Sammanfattning utav SM 2015

Under säsongen som varit har vi haft både medvind och motvind!

I det stora hela har det varit ett otroligt utvecklande år för oss båda två!

Säsongen tog en lysande start nere i Skövde där Simon och Sandra stod båda på pallen!

Simon tog sin första seger och Sandra sin första pall plats, samt så körde hon in på den snabbaste tiden totalt i Lites klassen under andra heatet. Simon hade även han snabba tider under helgen vilket han visade klart i Semi finalen där han vann samt i Finalen där han också stod som segrare!

Andra deltävlingen i SM var Strängnäs där vi fick smaka på motvinden.

Första heatet satte Simon en 5e tid och Sandra en 8e, lite problem att komma in i körningen hos dem båda.

Andra heatet satte Simon åter igen en 5e tid men med bättre flyt i körningen, Sandra hamnade i trafik och fick svårt att komma lös och hamnade där med på en 9e tid.

Tredje heatet fick Simon tyvärr bryta pga kopplings ras, Sandra hamnade åter igen i trafik och onödiga påkörningar vilket ledde till en 7e tid.

Simon kom tyvärr inte ut i Semifinalen pga kopplingen och Sandra var in på sista varvet 4a då framförvarande skulle in på alternativvarvet och hade därmed god marginal för final. Dock snurrade framförvarande bil och blev stående mitt i körfältet och hindrade istället Sandra och slutade då på en 4e plats. Alltså STOLPE UT denna helg.

 

Tredje deltävlingen var Kalix!

Högt högt uppe i Sverige körde vi på en mycket fin anläggning under motorsportveckan vilket var otroligt kul med tanke på den mängd motor entusiaster vi hade på plats hela veckan lång!

Simon började sitt första heat med en 3e tid och Sandra en 7e, en mycket teknisk bana och det var bara att slipa vidare på körningen! I andra heatet satte Simon en 5e tid och Sandra en 7e. När vi båda möttes i tredje heatet fick Simon tyvärr kasta in handduken efter en startsmäll, Sandra kom lös och vann det heatet och satte en 3e tid.

I semifinalen tog Simon en fin fin seger och stod i pol in i finalen med Sandra i tredje led efter en tredjeplats i semi 2.

De slutade 4 (Simon) och 5 (Sandra) denna helg och bjöd båda på bra åkning!

 

Fjärde deltävlingen var på Westom i Arvika!

Dagen innan hade vi caravan med Rallycross bilarna genom centrum i Arvika vilket gav ett stort intresse för familjer och penisonärer att komma ut i strålande sol för att titta på alla förare samt förarintervjuer utav våra Speakers bröderna Holmudd!

I första heatet satte Simon en 8e tid och Sandra en 9e, de möttes i första heatet och Sandra snurrade olyckligtvis vid hoppet efter närkontakt med Hansen vilket även hindrade Simon som kom precis bakom. Oturen fortsatte för Simon och han blev påkörd i en startsmäll i andra heatet, Sandra kom lös satte en 6 tid.

I tredje heatet hade Simon fortfarande oturen till hands och fick bryta efter 1 varv med teknisk flagg pga att dörren for upp, för övrigt körde han riktigt snabbt med en hand på ratten och andra i dörr handtaget! Sandra satte en 8e tid. I Semifinalerna hamnade båda i trafik och slutade dessvärre på varsin 5e plats.

 

Standings

Strängnäs

 

Simon H